#1 To start things off…

På grund av vad den här bloggen kommer att innehålla, håller jag mig själv anonym inledningsvis.

Om jag hade haft ett av de vanligast förekommande namnen och bott i en större stad hade jag kanske kunnat vara lite öppnare. Jag kommer inte heller kunna tala om vad jag jobbar med – för det vore också en dead give-away för eventuella vänner och familjemedlemmar som hittar förbi här.

Det jag däremot tänker berätta i det här inlägget – för att ni ska få veta nånting – är att jag är mellan 20-25 år gammal och gift.

För lite över ett år sedan sa en barnmorska till mig att om jag planerade att bli gravid bör jag äta folsyratillskott, helst i tre månader innan man börjar försöka. I slutet av maj köpte jag mig en burk och från och med nu i juli har vi, kanske inte börjat försöka, men åtminstone inte försökt förhindra en graviditet.

Det här är något som jag har sett fram emot länge, vilket säkert förvånar vissa, medan andra kanske är förundrade över att vi inte redan nått hit.

Jag har i flera år läst olika gravidbloggar och kollat klipp på YouTube och längtat efter att få vara den som skriver. Det som har varit främsta anledningen till att vi väntat är att vi båda ville bli färdiga med högskola/uni men även hinna jobba ett tag efter det. Se världen lite, bara leva i lugn och ro ett tag som vuxna.

Så nu väntar en tid av att se hur det går – om det tar sig helt enkelt!

Jag har bestämt mig för EN grej. Jag ska inte hålla på och skriva inlägg om symptom som jag överanalyserar som en eventuell graviditet. Och jag ska inte göra hundrasjuttio test. Speciellt inte innan beräknad icke menstruation. Det är bara dyrt och lär tära på nerverna. Jag tänker ta med mig ett par engångsplastmuggar från jobbet och jag har köpt ett paket med två stickor från RFSU via ett nätapotek och gömt undan. De ska jag använda när jag gått över bim med ett par dagar. Detta kan dessutom vara lite klurigt för jag har inte superregelbunden mens. När den är det är den 28, men ibland är den 24 eller 31, jag antar att det har att göra med att jag har det ganska stressigt i perioder.

Jag skulle tro att risken/chansen att det tar sig den här cykeln är väldigt liten. Jag kommer inte ihåg när jag började/slutade min förra mens och därför kan jag inte gissa när ungefär ägglossningen är. Dessutom är jag inte på samma geografiska plats som min man den här veckan som kommer så det blir inte mycket action då liksom. Ändå kände jag att jag inte ville vänta längre med att starta den här bloggen!

Du ska vara varmt välkommen, hoppas du vill hänga på i min vardag! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s