#209 Föräldrautbildning del 2

Yes, då missade vi i alla fall inte bägge tillfällen! Idag handlade det om amning och anknytning och lite grann om första tiden med barnet. Personligen har jag läst en del i de böcker och broschyrer jag fått från olika håll, samt nån infovideo som finns på 1177  och kände att den infon som var mest givande var typ vad man får veta var, om BB hemma och om BVC.

Den första delen som vi missade ska vi diskutera med vår barnmorska vid nästa tillfälle, alltså nästa fredag 10/6.

Det var lite blandat med folk som var där, alla var heteropar och det var väl kanske tre-fyra par som var garanterat äldre medan resten var yngre eller väldigt jämnåriga. En kille sa att han skulle dra ihop en facebookgrupp och lägga till oss alla i, vilket han nu gjort, så det var ju trevligt. Hoppas att vi kan dra ihop lite träffar och få nya vänskaper 🙂 Vi var flera som hade BF typ dagar i rad, mellan 24-27 augusti eller nåt sånt, så det var skoj. Kanske vi ses på förlossningen eller BB 🙂

Sen ställde jag även en fråga om colostrum (råmjölk för icke-fackspråktalande), då man brukar säga att hos fölungar kan inte tarmen ta upp antikroppar ur råmjölken efter ungefär 8 timmar. Så jag undrade liksom om det finns nån tidsbegränsning hos människobarn också, säg ifall man inte kommer igång med amningen direkt. Det kanske helt enkelt inte går eller man kanske behöver bli snittad och sen ligga och bli igensydd ett tag? Men det var ingenting de hade hört talas om och de visste inte om det finns någon forskning gjord på ämnet. Samtidigt är vi ju däggdjur båda två? Men å andra sidan kan en fölunge (som är frisk) ställa sig upp inom en timme och dia själv. Bara en fundering.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s