#394 Inte vegan, men…

Vid kassan på Åhléns står det ett visningsexemplar av ett fancy rakset med en borste och en hyvel i någon slags ställning. Borsten hänger i denna, upp och ned, och på botten sitter ett klistermärke ”Real Badger”.

Jag var vegetarian under ett gäng år, men sen kände jag att om anledningen till att inte äta kött är etiska, så kan man inte gärna äta mejerier och ägg, bära skinnplagg och så vidare, och så vidare… Om man har etiska skäl får man banne mig go all in veganism. Jag skulle egentligen inte ha något emot det, men jag tycker att det är gott med en köttbit ibland och jag är tyvärr bekväm av mig och skulle inte klara att lära mig leta upp icke animaliska produkter. Jag undviker att äta produktionsdjur om jag kan, äter hellre fisk eller vilt (vilket ju tyvärr inte är så ofta).

Men när det står att det är grävlingshår i rakborsten, colostrum (=råmjölk) i min tandkräm så känner jag mig ändå lite äcklad. Jag tycker faktiskt inte att det är nödvändigt att använda päls från ett vilt djur. Det är ju knappast roadkill. Det går la att få fina hår från tama djur utan att ta livet av dem? Och råmjölk? Det är vi ju alla medvetna om är väldigt dyrbara milliliter för våra små, även djuren. Nu hade jag ju redan köpt och använt halva tuben tandkräm innan jag upptäckte detta (skulle kolla om den innehöll mikroplaster), så jag kommer använda slut på den. Därefter kommer det dock bli annat märke. Apotekens egna ska enligt veganguiden vara utan det. Ska bara kolla så de inte innehåller någon plast, men jag tror inte det.

Mm. Inte så bebisrelaterat inlägg. Nu ska jag chilla. ❤

Annonser

2 reaktioner på ”#394 Inte vegan, men…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s