#405 Spöken och bebisar. Och gropar.

Vi köpte och flyttade till vårat hus våren 2014. Under sommaren grävde vi upp två av tre sidor och dränerade om. Vi grävde allt för hand och flera gånger rasade jorden ner och det var så satans tungt och slitigt och jobbigt. I år har vi anlitat hjälp med grävmaskin. Två killar kom strax innan kl 7 i fredags. Innan lunch hade de grävt färdigt hela vägen från carporten, garaget husets långsida och ut till en stenkista. Så JÄVLA smutt. Visserligen har det rasat lite grann men vad tusan. Det räknade jag med. Men det känns inte lika surt som när man stått och grävt allt för hand innan.

Idag har vi fått ner röret som leder bort till stenkistan och täckt igen den biten med jord. Vi har sopat rent och målat grunden med tjärfärg eller asfaltsfärg. Imorgon ska jag och K lägga ett sk membran och försöka få upp platonmattan, sen kan han lägga ner rör och fiberduk själv. Därefter är det bara att skotta ner grus och sen funderar vi faktiskt på att be dem komma tillbaka med grävaren och fylla igen. Fett värda pengar. Det är så sjukt mycket stora stenbumlingar, mycket lättare för dem med maskinen. Gjort på ett par timmar istället för dagar.

Vi börjar bakifrån uppenbarligen. Så. Lokeman har börjat gå ordentligt bara de senaste dagarna. Han övar varje dag på att gå från soffan till soffbordet till tvbänken eller från gåvagnen till köksbordet eller bara reser sig mitt i rummet och går ett par steg. Har inte räknat men det blir allt en sju åtta steg tills han svajar och sätter sig eller tar stöd mot en möbel. Så duktigt kille! 😀 Själv gick jag ett par dagar innan 10-månadersdagen. K gick när han var 13 månader, men han hade gipsvagga tills han var 5 månader pga höftledsluxation.

På måndag ska vi hem till 08-land ❤ ❤ Det blir bara jag och Lilleman, pappa måste stanna och jobba. Vi drar ut med mormor och morbror till vår stuga i skärgården ❤ Världens bästa! Till helgen kommer moster och sen åker vi till morfar ett par dagar innan vi åker hem igen. Ni fattar att jag menar Lokes mormor och morfar osv…

Till sist. Jag och K brukar kolla på LaxTon på Youtube. Har ni sett? LTGS Ghoooosthunters. Det är lite kul. Och läskigt. Och larvigt. Min inre naturvetare säger att är man död så är man död och då är man död. Det kan inte finnas ”energier” eller andar från folk som fastnat här. Det kan inte finnas sånt. Men så är folk så övertygade i sina berättelser om saker som inte kan ha en naturlig förklaring. Eller när de använder kommunikationsverktyg på ställen där ”andarna” nämner ord som väldigt bra stämmer in med platsen så det inte borde gå att fejka. Ah shit jag vet inte. Jag vill inte veta.

Det skulle vara kul om de kunde komma och göra en utredning på djursjukhuset, i de gamla delarna. Ett par av mina gamla smådjurskolleger säger att Petter Hernqvist går och spökar i de gamla lokalerna. Jag tror iofs inte att de gamla lokalerna är så gamla som från 1775 då han bedrev Sveriges första veterinärinrättning i Skara. Jag tror att han bedrev utbildningen i husen uppe vid domkyrkan. Men men. Det kan ju vara någon annan som spökar. Samtidigt vill jag inte veta sånt när jag ska gå och jobba ensam nattetid. Fast jag har inte upplevt något konstigt på häst. De lokalerna är ju mycket nyare, men äsch. Orka spåra ur. Det är redan ett jättelångt inlägg.

Hörrni. Ha en sjukt fin sommar. Jag skriver en rad emellanåt när jag får tid och lust.

26/8 besöker jag Göteborg. Ska kolla maratonkörningen, hindermomentet är i Slottsskogen, i programmet står det 9:15-14:15, men allt kan ju hända. Det är ju en A, B och E-sträcka om jag inte minns fel. A och B är transportsträckor, en tempo och en skrittsträcka. E-sträckan är hindermomentet. Det är ju det som är det roliga att se. Och köra förstås. Fast jag har inte kört maraton på flera år 😦 Jaja. Nu ska jag äta resterna av min pizza och se del 5 av Victoria.

HEJDÅ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s