#414 Min fyrbente vän

Min kära lilla häst ❤ Jag hade tänkt rida igår men väcktes av ett telefonsamtal från stallet om att Kurtis stod på tre ben och inte kom fram till frukosten.

Det var bara att åka direkt till stallet och upptäcka ett ca 5-6 cm långt skärsår plantart distalt om kotan VB. Blockhalt, ville inte alls stödja på benet. Ringde in till jobbet och fick låna bil och släp, körde ner släpet till grinden och han gick tack och lov på direkt. Eller så direkt det blev med stappelpelle.

Åkte in, hoppade in på röntgen, röntgade falang och hov sky. Luftansamling i senpaketet proximalt om kotan men inga tecken på skador på skelett eller leder. Ut på vård, klippte päls och tvättade såret. Sondade sårhålan, försökte ultraljuda senorna men var svårt att se senorna när det var luft under huden. Kotsenskidan provtryckt och den kommunicerade med såret så vi spolade den och la in lokal antibiotika. Såret sytt och lagt bandage. Allt gjort utan lugnande. Så jävla snäll.
Intravenös penicillin, antibiotika och NSAID. Avvaktande prognos.

Imorse var jag där till 9, mindre halt men fortfarande väldigt smärtpåverkad. Ingen feber. Såret såg fint ut, vätskade typ ingenting. Bestämde att en annan veterinär skulle göra ett nytt UL på em. Så jag åkte tillbaka igen ett par timmar senare med ett tryck över bröstet. Om böjsenorna är skadade är prognosen dålig, risken är stor för ärrvävnad, förtjockning, sammanväxningar, eller att det aldrig läker ordentligt. Men till min stora stora lättnad var det bara en liten liten skugga på ett ställe som kommer läka bra.

Bara sen förmiddagen var han mycket mindre halt, mycket piggare och uppmärksam. Han hade fått morfin igår kväll, en gång på morgonen och en gång efter lunch, så nu hade det väl fått bra verkan. Nu återstår det att ta en dag i taget. Det kan hända att senskidan behöver spolas igen och eventuellt behöver det göras på operation. Vi får se vad de säger imorgon. Fördelen om det görs på op är ju att det blir ordentligt gjort på och att det kanske minskar risken för att han först blir bättre och sen blir sämre igen om ett tag. Så då kanske det bara blir bättre. Jaja. Hur det än blir så hoppas jag bara att han får komma hem smärtfri snart. Älskade lilla häst. Fy vad ledsen jag har varit ❤

Annonser

2 reaktioner på ”#414 Min fyrbente vän

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s