#434 Överby (via Sollenkroka)

Japp. Jag gjorde det igen.

Nu har det återigen passerat massa tid sedan senaste inlägget. Buhuu.

Idag har jag fått sålt en massa hästgrejer, woohoo! La upp annons ena minuten och andra minuten hade jag intressenter på typ alla prylar. Nästan alla. Får lägga upp lite fler sen kanske, men jag har ju ännu inte bestämt mig för om jag ska köpa häst igen eller inte. Så jag vill nog inte sälja allting.

Det här kommer bli långt så jag delar in det i kapitel!

Kapitel 1 – sjukstuga
Jahapp. Så tisdag för snart två veckor sen ringde de hem lilleman med diarré och nedsatt AT. Resten av eftermiddagen och kvällen var han pigg och glad och hade ingen mer diarré. Vanlig bajs onsdag morgon så jag lämnade honom på förskolan onsdag eftermiddag och åkte till jouren. Från hämtning till klockan 20 hade han hunnit med att kräkas 7-8 gånger så magsjukan var ju ett faktum.

Jag jobbade sent in på natten men kunde åka hem halv ett. Tidig morgon igen var jag ju tvungen att upp och ta hand om Loke medan pappan jobbade. Efter en försiktig lunch stoppades barnet i säng och jag sanerade heeeela huset. Dammsög, moppade, skurade badrummet och till och med torkade med ytdesinfektion på handtag och ytor där jag vet att det förekommit spyor. När ungen vaknar sätter vi oss och gosar i soffan. Sen dröjer det 5-10 minuter innan han kräks ner mig, soffan och golvet. Suck. Ställde honom i duschen medan jag sprang och skurade. Stackarn bara grät och grät och huttrade och var alldeles blå trots att vattnet var varmt. Sen täckte jag in soffan i all plastad frotté vi hade och så satt vi där och tittade på Greta Gris, vilket är det enda han vill titta på om han själv får välja på Netflix (tack Martina för att jag får använda ditt konto ❤ ). Sen kom det tack och lov inga fler spyor, men däremot kom febern under kvällen och natten.

Febern höll i sig i två-tre dygn och samtidigt började det ploppa upp prickar på ben och armar. Vattkoppor på förskolan. Men jag tyckte inte att prickarna kändes som typiska vattkoppor. De var så små små röda knottror över hela benen och armarna, lite på öronen. Sen kom det större utslag på knäna, armbågarna och läpparna. Därefter har det dykt upp även på händer och fötter. Plötsligt börjar det klia och bli en prick mellan knogarna på min vänsterhand. Jag har varit fnösktorr och sprucken på bägge händer så jag trodde det var något slags eksem. Men nej då. Plötsligt går jag med hög feber i två dygn och utslagen tar över bägge händer, det sticker och kliar så jag blir tokig. Då känner jag definitivt att det inte är vattkoppor, för det har jag redan haft. Sent tisdag kväll när hela tisdagen bara blivit värre och värre, åker vi till jourcentralen och blir kollade av läkare som tror att det kan vara höstblåsor. Glad över att det inte verkar vara svinkoppor med tillhörande penicillinkur åker vi hem.

Jag testar den sista klutten ur min tub ”Salva vid munsår”, tar på ett par tunna bomullsvantar och går till sängs. Mycket skönt. Nästa morgon är händerna mycket lugnare och idag fredag är det bara små små märken kvar efter blåsorna. Fötterna känns helt lugna och det som är värst är efter det stora sår mellan knogarna. Jag kliade ju sönder det från början så det blev väl lite infekterat. Men nu är det fint. Skorpan började lossna så jag pillade loss den och har smörjt med Elisabeth Arden 8 hour creme. Hade inget fetare men den är bra.

I måndags kom förresten maken hem vid lunchtid och mådde illa, sen kräktes han resten av kvällen. Jag törs inte ropa hej förrän helgen är slut… Men hittills har jag bara mått lite illa men inte kräkts. Förmodligen mer av rädsla att bli sjuk än faktisk smitta. Övertvättade torra händer vs. kräksjuk? Eh. Lätt val.

Kapitel 2 Sluta med välling och napp
Vi har gett Loke välling i flaska i sängen när han ska sova. Men sen bestämde vi att han får dricka den i soffan så att han dels får borsta tänderna efter och dels inte blir beroende av att ha flaskan för att somna. Läser och inspireras av andra. Men jag har egentligen tänkt tanken innan.

Nu har vi två paket välling kvar och bestämde att fr.o.m. nu får han en halv portion istället tills paketen är slut. Och kanske att vi ska bjuda i pipmugg istället för flaska. Kanske mugg men då får jag väl välling i hela soffan…

Napp vill vi också sluta med. Han har oftast inte napp men om han blir riktigt ledsen eller vaknat väldigt orolig på natten har han fått den. Om han ser den ligga nånstans så tar han den eller pekar och tjuter efter den. Det gillar vi inte. Så nu har vi lagt undan dem helt och hållet. Jag ville inte vara så hårdhjärtad att inte låta honom ha den nu när han var sjuk. Men nu är han ju kry igen så vi får göra oss av med dem och inte köpa några nya. Han har en på dagis också som han har när de sover, men den kan han nog få ha kvar. Ska prata med dem om vi har utvecklings/inskolningssamtal. Kanske kan de testa att söva utan den. Annars får han väl ha den där tills han inte behöver sova på dagen längre.

Kapitel 3 Over and out
Nu kommer jag inte på något mer. Det var säkert något mer jag skulle skriva. Kanske om hans utveckling. Han växer och växer och han blir smartare och han förstår mer. Däremot babblar han fortfarande väldigt barnsligt. De enda orden man förstår är mamma, pappa, vovve och näe. Sen har han börjat säga bil ibland, men oftast är det brrrmmm. Typ. En vacker dag kommer han väl plötsligt rabbla halva svenska akademiens ordlista.

Jaja. Ha en fortsatt trevlig helg vänner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s